• Adresa: Husova 14, 30124 Plzeň
  • Osoba: Libuše Weinerová
  • Email: weinerova.libuse@gmail.com
  • Web: http://www.kvitekplzen.cz/

Kvítek Plzeň z.s.

Kvítek je občanské sdružení registrované u Ministerstva vnitra ČR podle zákona č. 83/90 Sb. dne 3.12.1998. Členové sdružení jsou dobrovolníci, kteří pracují s dětmi a mládeží na základě křesťanských principů.

Pořádají jednodenní (víkendové) i vícedenní akce o školních prázdninách (podzimní, vánoční a jarní prázdniny). Pro všechny jsou pak vyvrcholením této celoroční práce letní prázdninové tábory.

Jak sdružení vzniklo? To bylo tak... Bylo jednou pár nadšenců. Začátkem 90. let se stali křesťany. Chodili do Evangelické církve metodistické, která tehdy měla v Plzni jednu farnost Maranatha v Husově ulici. Bůh jim vložil do srdce lásku k dětem. Vyučovali na Nedělních besídkách, připravovali pro děti řadu programů, výletů, akcí přes týden. Začali organizovat i letní tábory. První se konal v roce 1995 v Nekvasovech. Přestože ostatní členové církve vydatně tábory podporovali a přestože si tito nadšenci nekladli požadavky na mzdu za odvedenou práci na táborech (ani minimální), dokonce ze začátku sami platili stejnou částku za tábor jako děti, náklady na pobyt rostly. Tábory v Nekvasovech vystřídaly tábory v penzionu na Šumavě, kde bylo navíc nákladné cestovné. I vylíhl se v jedné hlavě nápad: Uděláme sdružení, pokusíme se najít nějaký objekt nedaleko od Plzně, pro padesát dětí a pokusíme se najít nějaké sponzory, aby si rodiče mohli tábory pro děti dovolit. Sdružení bylo založeno. Proč se jmenuje Kvítek? Sdružení je zaměřeno na práci s dětmi - o leckterých dětech bychom řekli: To je ale pěkné kvítko! A Kvítek byl na světě!

Tábory

Dorostenecké putování za tajemný

Dorostenecký tábor pro všechny ve věku od 10 do 15 let (vyjímky jsou možné) v červeném Hrádku u Sedlčan, v junácké osadě, zděná budova a chatky.

2000 Kč

Podobné organizace

...
Akceznojmo.cz
Jsme organizátory soukromých, firemních nebo školních akcí a táborů ve Znojmě a okolí.
...
Koně v Trní
Co na Vás čeká.