• Adresa: Vysoké Pole 273
  • Osoba: Brtišová Radka
  • Email: info@prokrajinu.eu
  • Web: http://www.envicentrum.cz/

Envicentrum Pro krajinu

Envicentrum je vzdělávací středisko pro děti i dospělé. Přibližuje valašskou krajinu lidem a lidi zase vrací do minulosti, aby se dokázali vžít do běžného a skromného života dřívějších hospodářů.

Hlavním cílem našeho Envicentra je zaujmout návštěvníky prostřednictvím „obyčejných zážitků“ – ukázáním zdánlivě skrytých souvislostí mezi jevy a procesy v krajině. K tomu nám pomáhají i naše zvířátka, které tu mají domov a zázemí.

Envicentrum není jen jedna chalupa. Tvoří ho celý soubor budov, který má ukázat názorně a v praxi, jak se dřív žilo valašským hospodářům. Nechybí tu proto stodola plná sena, stáj s koňmi a oslíky, ohrada s ovcemi a kozami nebo králíkárna či kurník. K dokreslení vesnického života je v areálu i pravá historická sušírna, stará přes sto let. Sklep na zpracováni a uskladnění ovoce, nebo starý picník upravený pro výuku programu zaměřených na tradice a řemesla.

Ptačí život můžete pozorovat z ptačí pozorovatelny, která slouží jako minirozhledna po celém areálu.

Nejen staráním se o zvířata je člověk živ! Občas to chce také trochu teorie. Od toho je tu kvalifikovaný personál Envicentra, který dokáže uspořádat jak tábor pro prvňáčky, tak i seminář pro vysokoškoláky s environmentálním zaměřením. Kromě toho nabízíme i vzdělávací programy, odborné exkurze a adaptační pobyty.

Areál je vhodný nejen pro děti ze základních a středních škol ale i pro rodiny s dětmi všech věkových kategorii.

Tábory

II. Tábor pro rodiče s dětmi

Prožijte prázdniny se svými ratolestmi v malebné valašské krajině.

2000 Kč

Podobné organizace

...
Hurá tábory, z.s.
Hurá tábory je volnočasová organizace určená školním i předškolním dětem, pro které pořádáme jedinečnou zábavu na pobytových akcích v přírodě.
...
Active - středisko volného času, příspěvková organizace
Tvoříme aktivity, které pomáhají lidem rozvíjet vlastní potenciál, nalézat zábavu a odreagování.