• Adresa: Bzenecká 6, Brno – Vinohrady, 628 00
  • Osoba: Mgr. Kateřina Kuřilová
  • Email: psvinohrady@seznam.cz
  • Web: http://www.psvinohrady.cz

Pionýr, z.s. - 43. Pionýrská skupina Vinohrady

43. PS Vinohrady je dětská nezisková organizace s dlouholetou tradicí. V současné době fungují na skupině 4 oddíly. Oddíl se zaměřuje na táboření a poznávání přírody, jednodenní a vícedenní výpravy, letní tábory a motivované hry. V našich oddílech je kladen velký důraz na týmovou spolupráci a zdravou komunikaci mezi dětmi i dospělými

Všichni vedoucí vyrostli přímo v našich oddílech a postupně absolvovali školení akreditovaná MŠMT, jako například instruktor, oddílový vedoucí, zdravotnický kurz, kurz nízkých lanových aktivit a další školení zaměřená na přímou práci s dětmi.

Základním kamenem naší činnosti jsou oddílové schůzky. V oddílech na děti čekají hry, sportovní soutěže, výtvarná činnost, ale také se mohou naučit tábornickým dovednostem a soužití s přírodou. Co si pod tím můžete představit? Například základy první pomoci, vázání uzlů, znalost práce s mapou a buzolou, Morseova abeceda a tajemství šifer, špetka botaniky a zoologie. Kromě oddílových schůzek pořádáme jednodenní výlety, víkendové výpravy a celý rok vyvrcholí na letním stanovém táboře.

Tábory

LT Hobit

Táborová základna SEVERKA se nachází ve známé rekreační oblasti Smraďavka v podhůří chřibských lesů.

3800 Kč

Podobné organizace

...
Přátelé přírody - Upírci, o.s.
Věnujeme se celoroční činnosti s dětmi, turisticko přírodovědné oddíly, pořádáme víkendové výlety, jarní, podzimní a letní tábory a klub deskových her.
...
spolek Bzuk
Poslání spolku: Podněcovat vznik a rozvoj pozitivního vztahu jedince k sobě samému, k ostatním jedincům i ke svému okolí.
...
Motyčkovic klika z.s.
Klika je rozmanitý prostor, který nabízí mnoho variant pro volnočasové vyžití všech věkových kategorií.