• Adresa: Brandlova 6, 70200 Ostrava
  • Osoba: Ivana Mariánková
  • Email: info@eico.cz
  • Web: www.eico.cz

Eko-info centrum Ostrava

EICO je zapsaným spolkem (dříve občanské sdružení) a bylo založeno v roce 1999 s hlavními cíli v oblasti ochrany životního prostředí a trvale udržitelného rozvoje. Původní aktivity byly v roce 2004 rozšířeny o oblast sociálního poradenství a komunitní práce. I přes Ostravu v názvu působíme v rámci celého Moravskoslezského kraje.

Účastníme se pravidelně akcí typu Den Země, Ekopouť v rámci festivalu Ekofilm, provozujeme mobilní Férovou kavárnu s prodejem fair trade výrobků, pořádáme ekovýchovné pobyty (víkendy, tábory) pro děti, mládež i celou rodinu, umisťujeme komunitní kompostéry a šíříme osvětu v environmentální oblasti.

Pořádáme benefiční prezentaci NNO z Ostravska Advent plný andělů spojenou se získáváním financí na provoz jednotlivých organizací, jako partner Statutárního města Ostrava spolupořádáme přehlídku sociálních služeb „Lidé lidem“.

Experti EICO dlouhodobě pracují také v oblasti genderové rovnosti, pořádají motivační semináře pro ženy po rodičovské dovolené, vytvářejí metodiky kurzů a lektorují semináře s genderovou tématikou, zpracovávají plány prosazování rovných příležitostí a genderové audity, zabývají se koučinkem a mediací.

Jsme členy Asociace společenské odpovědnosti, protože se společensky odpovědní cítíme, společensky odpovědně konáme a vnímáme naši práci jako závazek nejen vůči svým zaměstnancům, klientům či partnerům, ale i vůči místní komunitě a společnosti jako celku. V roce 2009 EICO získalo ocenění Společnost přátelská rodině.

Tábory

Harry Potter a Vězeň z Azkabanu

Nabízíme Vám již XIX.

5900 Kč
tábor Alenka v říši divů

Nabízíme Vám již XV.

3600 Kč
tábor Harry Potter a relikvie

Nabízíme Vám již XV.

3500 Kč
Pán prstenů: Návrat krále

Nabízíme Vám již XIV.

3600 Kč
Pán prstenů: Dvě věže

Nabízíme Vám tábor v Beskydech, u obce Ostravice.

3500 Kč

Podobné organizace

...
KDM Čtyřlístek
Klub dětí a mládeže Čtyřlístek je nezisková organizace.
...
Veselá věda kroužky a tábory z.ú.
Posláním neziskové organizace Veselá věda tábory je popularizace vědy a techniky.
...
Klub esperanta+světových jazyků
Organizace Letního jazykového tábora Lančov .