• Adresa: K Letišti 144, P. O. Box 175, 360 01 Karlovy Vary
  • Osoba: Miroslav Spurný
  • Email: hvezdarna@astropatrola.cz
  • Telefon: +420357070595
  • Web: www.astropatrola.cz/tabory
Astronomický

Letní astronomická expedice

  • Lokalita: Karlovy Vary, Západočeský kraj
  • Doporučený věk: 10-27
  • Místo konání:

Padající hvězdy, galaxie, hvězdokupy, mlhoviny. Přijeďte do krásné přírody obklopující lázně Karlovy Vary pozorovat tyto a mnoho dalších objektů na temné letní obloze! Na naší hvězdárně je k tomu připraven největší dalekohled Karlovarského kraje (VL-KVT), moderní přenosné teleskopy, speciální astronomické kamery a přístroje a výpočetní technika. Dále vám budou k dispozici odborní vedoucí, jak pro váš koníček, tak i pro váš profesionálnější zájem!

Astronomická expedice je akcí určenou vážnějším zájemcům o astronomii, starším 10ti let (ukončený 1.stupeň základní školy), které láká hlubší seznámení s oborem prostřednictvím odborných pozorování dalekohledy, prací s výpočetní technikou a speciálními astronomickými kamerami. Expedice probíhá přímo na hvězdárně – účastníci jsou zde ubytovány ve stanech s podsadami. Zájemci se mohou propracovat postupně až k práci v týmu pozorovatelů na největším dalekohledu Karlovarského kraje VL-KVT dálkově ovládaném přes internet, případně některou techniku následně získat do zápůjčky. Na expedici je možné navázat účastí na dalších pozorovacích víkendových akcích, pořádaných karlovarskou hvězdárnou od října 2014.

Každý zájemce bude požádán o prokázání svého zájmu odbornějšího charakteru vyplněním krátkého dotazníku, který mu bude zaslán spolu se závaznou přihláškou. Díky dotazníku víme, na jakou problematiku se zaměřit více a na jakou méně.

Účastník se může s prostředím akce seznámit již před akcí na některé z kratších, víkendových akcí, které hvězdárna pořádá pro děti i dospělé.

Předběžnou přihlášku naleznete na www.astropatrola.cz/tabory-objednavka

Po jejím přijetí našimi pracovníky obdržíte během následujících 14ti dnů všechny potřebné dokumenty k závaznému přihlášení účastníka.

Termín Kapacita Cena Cena/den
27. 07. - 06. 08. 2014(10 dní)
12 volných míst 3500 Kč 350 Přihláška

Podobné tábory

Klasický tábor Náměšť
  • 6590 Kč S celotáborovou hrou

Program tábora

Účastníci budou mít po celou dobu akce k dispozici astronomický dalekohled a další techniku, se kterou budou moc rozvíjet svůj zájem. V rámci akce budou probíhat přednášky odborných lektorů z partnerských astronomických institucí. Účastníkům zajišťujeme v rámci nabitého denního i nočního vzdělávacího programu stravu a ubytování. Maximální kapacita účastníků na této akci je 12, aby se zajistil dostatek prostoru k práci pro každého účastníka.

Další fotky

Poloha

GPS 50.2152 12.9053

Zaměření tábora
Ubytování na táboře
Doprava na tábor

Další z kategorie