• Adresa: Zlatá Olešnice 3, 468 47 Zlatá Olešnice
  • Osoba: Marek Hammerschmied
  • Email: info@sptlomnice.net
  • Telefon: 774075614
  • Web: http://www.sptlomnice.cz
S celotáborovou hrou

Jak vycvičit draka

  • Lokalita: Chrudim, Východočeský kraj
  • Doporučený věk: 6-16
  • Místo konání: Tallhoferův Dol - Rabštejnská Lhota

Kdybyste si sbalili batoh, vyrazili na sever a šli tak dlouho, dokud by vás nezačaly hrozně bolet nohy a pak byste šli ještě minimálně stokrát tak daleko, tak dojdete až na pobřeží moře. Ale nepředstavujte si žádnou pláž, palmy a krále Jelimána na lehátku obletovaného věrným Morrisem. Tohle pobřeží je divoké! Samá skála, útes, vlnobití, fjord, Maelstrm a podobné legrácky. Myslíte, že tady nemůže nikdo žít? Omyl, vážení. Vysoko na skalním výběžku nad hladinou moře stojí vesnice neohrožených Vikingů. Stateční mořeplavci a silní bojovníci zde sídlí už po celá staletí a díky pravidelným loupežným výpravám na jih se jim žije docela dobře. Ptáte se jak poznáte Vikinga, kdybyste ho náhodou potkali jak někde něco plení? Je to naprosto jednoduché. Hlavním poznávacím znamením je helma s rohy, vlající plnovous a zbytek vybavení už je dost proměnlivý. Většinou mávají mečem, sekerou, nebo obřím kladivem nad hlavou a bojovně řvou. Říkáte si, že takoví Vikingové nemohou mít moc nepřátel, ale ve skutečnosti je život na severu dost krušný. Za každým kamenem se skrývá troll nebo skřet, v jeskyních chrápou obři a do toho ještě všudypřítomní bohové, kteří když už nejsou vyloženě zlí, jako třeba Loki a jeho vlk Fenrir, tak jsou občas alespoň trochu poťouchlí a zlomyslní. No a do toho ti draci! Draci? Já jsem vám ještě neřekl o dracích? Omlouvám se a hned to napravím.

draci Asi před rokem odkudsi z východu přilétli do údolí vysoko v horách draci. Nejprve jich bylo jen pár, ale ohromně jim zachutnaly ryby, ovce a jiná zvířata žijící v okolí, takže si zřejmě pozvali kamarády. Nevím, co přesně se stalo, ale každopádně bylo najednou v okolí naprosto předračíno. A řekněme si upřímně, že když vám nad vesnicí krouží třeba deset draků, tak vám to na domácí pohodě nepřidá. Když k tomu připočteme to, že někteří z nich soptí z tlamy oheň, tak je to ve spojení s dřevěnými domky s doškovými střechami poměrně třeskutá kombinace. Pastevci taky nejsou nadšeni, tím jak jim mizí ze stáda ovečka za ovečkou. Pravidelně je počítají a rozhodně je to neukolíbává ke spánku. Rybářům draci kradou úlovky rovnou z udic, hned jak se ryba ocitne nad hladinou. No prostě když si dáme dohromady jedna a jedna, vyjde nám, že draci nejsou úplně ideální sousedi. Skoro by se chtělo říct, zlatí obři a trollové! A navíc jsme se právě dozvěděli, že draci sedí na vejcích a čekají, až se vylíhnou mláďata. No tak to už je vrchol, s tím se musí něco udělat. Jinak určitě přijde čas, kdy začnou draci jíst lidi!

drak viking Proto Vikingové svolávají hrdiny a hrdinky ze širokého dalekého okolí aby se vydali na nebezpečnou výpravu do hor, nalezli dračí údolí a konečně nějak vyřešili tuhle dračí záležitost. Takže jste-li stateční, chytří a silní, běžte si sbalit batohy, nasadit helmy, nabrousit meče a vydejte se do vesnice Blp a zažijte dobrodružství, o němž se vám doposud ani nesnilo.

Termín Kapacita Cena Cena/den
18. 07. - 01. 08. 2015(14 dní)
0 volných míst 2950 Kč 211 Přihláška

Podobné tábory

English in Action Bezdružice
  • 8490 Kč Jazykové
Koňský tábor v Náměšti
  • 8990 Kč Koňský

Program tábora

Etapová hra je hlavní náplní všech turnusů. Snažíme se na našich táborech pomocí scének a kostýmů přiblížit dobové atmosféře. Mimo etapovou hru se samozřejmě děti podle počasí chodí koupat, učí se životu v přírodě, v kolektivu, práci s dřevem, keramickou hlínou, podnikáme výlety do Železných hor, ale např. musí i jednou za tábor pomáhat v kuchyni, loupat brambory, řezat dřevo apod.

Další fotky

Doprava

V ceně tábora je zahrnuta doprava na trase Jablonec nad Nisou, Liberec, Turnov, Hořice, Hradec Králové, Pardubice, Rabštejnská Lhota a zpět.

Poloha

Tallhoferův Dol - Rabštejnská Lhota GPS 49.9177 15.7587

Další z kategorie

...
Harry Potter I.
5000 Kč, S celotáborovou hrou
...
Turistický tábor v Krkonoších
6290 Kč, Turistika
...
Věčná hra na dobrodružství 2024
6800 Kč, S celotáborovou hrou
...
Jitřenka Bučovice z.s.
6600 Kč, S celotáborovou hrou
...
Avatar II.
5000 Kč, S celotáborovou hrou
...
Doktora! Najděte doktora!
4190 Kč, S celotáborovou hrou
...
Paintballový tábor Náměšť
6590 Kč, Paintballový
...
Pobytový tábor Čimelice 2024
4190 Kč, Bez zaměření
...
LDT AKATAM 2024
6500 Kč, Cyklistický