• Adresa: Zlatá Olešnice 3, 468 47 Zlatá Olešnice
  • Osoba: Marek Hammerschmied
  • Email: info@sptlomnice.net
  • Telefon: 774075614
  • Web: http://www.sptlomnice.cz
S celotáborovou hrou

Korzáři Jeho Veličenstva

  • Lokalita: Chrudim, Východočeský kraj
  • Doporučený věk: 6-16
  • Místo konání: Tallhoferův Dol - Rabštejnská Lhota

Přenesme se časem do dob, kdy po tyrkysových vlnách plachtily galeony a karavely, kde své místo nachází dobrodružství na moři, boj, vášeň a milostná střetnutí. Mladý Hal Courtney, syn kapitána anglické lodi, dospívá v otevřeném boji mezi muži a v drsné africké divočině v statečného kapitána své lodi a rytíře řádu svatého Jiří a svatého grálu.

Korzáři Jeho Veličenstva

Kdo to byli korzáři?

Mnozí považovali a považují korzáry za to stejné, jako byli Piráti. A je pravda, že mnohé toho společného bylo. Jak korzáři, tak piráti, brázdili na svých korábech moře, kde se pohybovaly zejména obchodní lodě a tyto přepadali.

Piráti byli většinou lidé neurozeného původu, kteří přepadali lodě jen a pouze k obohacení sama sebe a pohybovali se za hranou zákona.

Kapitány korzárských lodí byli zejména rytíři svatých řádů, kteří měli k přepadání nepřátelských obchodních lodí v době války vladařem své země vystavenu pověřovací listinu. Velký podíl z válečné kořisti pak připadal samotnému panovníkovi země.

V době míru korzárské lodě přepadat jiné lodě nesměly. Tento čin by byl považován za akt pirátství.

Sir Henry Courtney a jeho dobrodružství

Náš příběh se začíná odehrávat u afrického pobřeží, kde sir Francis Courtney, velmi uctívaný anglický šlechtic, se svým synem Halem na karavele Lady Edwina plní své korzárské závazky ve válce Angličanů proti Holanďanům. Zásluhou mladého Halla, který zastaví dezerci vlastních námořníků, se jeho otci podaří dobýt nizozemskou obchodní galeonu u mysu Dobré naděje a zajmout nového holandského guvernéra Van de Veldeho a jeho ženu Katinku. Ani otec ani syn netuší, jak osudové se pro ně zajetí této lodi stane a že v brzké době rozdělí jejich životní cesty…

Tohle je ale jen začátek Halova příběhu. Poznáme nejen jaký byl jeho život na palubě válečné lodí, ale okusíme i hrůzy středověkého žaláře a nástrahy tajuplné africké džungle. Čekají nás jak kladní hrdinové příběhu, tak i ti záporní, bez kterých by to prostě nešlo. Uvidíme, jak krutá dokáže být zrada, touha po pomstě a bohatství, ale i jakou cenu má pravda a přátelství…

Termín Kapacita Cena Cena/den
15. 08. - 29. 08. 2015(14 dní)
0 volných míst 2950 Kč 211 Přihláška

Podobné tábory

Percy Jackson a Olympané I.
  • 5000 Kč S celotáborovou hrou
Doktora! Najděte doktora!
  • 4190 Kč S celotáborovou hrou
Jazykové léto
  • 7990 Kč Jazykové

Program tábora

Etapová hra je hlavní náplní všech turnusů. Snažíme se na našich táborech pomocí scének a kostýmů přiblížit dobové atmosféře. Mimo etapovou hru se samozřejmě děti podle počasí chodí koupat, učí se životu v přírodě, v kolektivu, práci s dřevem, keramickou hlínou, podnikáme výlety do Železných hor, ale např. musí i jednou za tábor pomáhat v kuchyni, loupat brambory, řezat dřevo apod.

Další fotky

Doprava

V ceně tábora je zahrnuta doprava na trase Jablonec nad Nisou, Liberec, Turnov, Hořice, Hradec Králové, Pardubice, Rabštejnská Lhota a zpět.

Poloha

Tallhoferův Dol - Rabštejnská Lhota GPS 49.917 15.7591

Další z kategorie

...
LETNÍ TÁBOR BÍLKOVICE 2024
4900 Kč, Pobyt v přírodě a turistika
...
Tábor KOKOS 2024
6000 Kč, Pobyt v přírodě
...
Pobytový NERF tábor 2024
4550 Kč, Bez zaměření
...
LDT AKATAM 2024
6500 Kč, Cyklistický
...
Robin Hood
4600 Kč, Adrenalinový
...
Klasický tábor Náměšť
6590 Kč, S celotáborovou hrou
...
Avengers III. - Infinity War
5000 Kč, S celotáborovou hrou
...
Tábor u koní
6499 Kč, Koňský