• Adresa: V Lukách 1503, Český Brod, 282 01
  • Osoba: Jakub Vlach a Lukáš Novák
  • Email: info@thetriptofancy.cz
  • Telefon: 728 956 045 a 725 006 812
  • Web: www.thetriptofancy.cz
Sportovní

Cyklistický tábor Slovensko

  • Lokalita: Benešov, Středočeský kraj
  • Doporučený věk: 12-19
  • Místo konání:

Cyklistický tábor je součástí našich tradičních táborů na Slovensku, kde mimo cyklistického oddílu máme i zavedený oddíl vodácký a turistický. Cyklisté si užijí tábor stejně jako ostatní táborníci, ale díky kolu mají více příležitostí poznávat zajímavá místa ve vzdálenějším okolí. Délka jednotlivých vyjížděk závisí především na věku dětí, fyzické kondici a počasí. Cyklistický tábor má za cíl především posílit chuť dětí provozovat cykloturistiku - naučit se orientovat v mapě, naučit se starat o své kolo, naučit se rozložit si své síly. Celodenní výlet je prokládán přestávkami na odpočinek a jídlo, ale také na zastávku spojenou s prohlídkou zajímavých míst Tater. Cyklisté jsou rovněž zapojováni do běžného chodu tábora, občas je potřeba nařezat dřevo, uvařit si večeři, postavit si stan nebo donést vodu - důraz klademe na samostatnost, na našem táboře jste pány vy. Tábor je putovní - během osmi dnů vystřídáme tři různá tábořiště - zavazadla se převážejí dodávkou - není nutné mít nosič. Vzhledem ke svému charakteru je tábor určen pro děti a mládež od 12ti do 18ti let, pro zkušené i začátečníky, prostě pro ty, kteří chtějí strávit příjemných 8 dní s dobrou partou v přírodě, užít si drobných her uprostřed lesů, výletů, koupání, večerních táboráků a vůbec všeho, co k tomu patří. Našim dětem se snažíme přiblížit krásu pobytu v přírodě bez televize a internetu, mobilních telefonů, hlavní je chuť a ostatní je naučíme.

Ubytování:

Tábor je putovní, to znamená, že v jeho průběhu vystřídáme více tábořišť – zavazadla budou přepravována dodávkou. Samotné táboření bude zajištěno ve stanech bez podsady na tábořištích v Medzibrodě, ve Zvolenu a v Šášovském Podhradí. První a poslední tábořiště jsou vybavena sprchou. Sprchy na tábořištích jsou zpoplatněny (50 centů). Každé tábořiště je vybavené pitnou vodou na běžnou hygienu.

Stravování:

Na putovním táboře si budeme vařit na ohni (v případě deště na plynové bombě). Jídlo bude podáváno 4 krát denně / snídaně, oběd, svačina, večeře / Obědy se vzhledem k turistickým výpravám budou podávat převážně formou balíčků, které se budou skládat z obložených chlebů, ovoce, zeleniny, sušenky apod. Vzhledem k programu tábora není možné vařit teplé obědy.

Termín Kapacita Cena Cena/den
05. 08. - 12. 08. 2017(7 dní)
15 volných míst 2990 Kč 427 Přihláška

Podobné tábory

BUBNOVACÍ TÁBOR Djembe
  • 5190 Kč Hudební
LDT AKATAM 2024
  • 6500 Kč Cyklistický
ĎÍVČÍ TÁBOR
  • 5290 Kč Zážitkový

Program tábora

Program je rozložen na 8 dní, podrobný popis jednotlivých výletů naleznete na našich webových stránkách. Mimo cyklistiky nás čekají klasické i netradiční táborové hry, večerní táboráky či vodácké splutí řeky Hron. V ceně tábora jsou zahrnuty následující výlety a vstupy: Muzeum památníku SNP, jízda Čiernohronskou železnicou (úzkorozchodná trať), lesnický skanzen ve Vydrově, návštěva Predajnianských vodopádů, hrad Slovenská Lupča, dřevěný kostel v Hronseku (UNESCO), návštěva Zvolenu – Pancířový vlak, zámek a zřícenina Pustý hrad, zřícenina hradu Šášov a další. Samozřejmostí jsou večerní táboráky s kytarou, bojovky, zážitkové hry apod.

Další fotky

Doprava

Doprava bude organizována vlakem z Prahy. Možné je přistoupit kdekoliv na trase (Kolín, Pardubice, Česká Třebová, Olomouc, Vsetín, Valašské Meziříčí, aj.)

Poloha

GPS 48.7917 19.3522

Další z kategorie

...
VÝTVARNÝ TÁBOR
5290 Kč, Výtvarné
...
SPORTOVNÍ TÁBOR PRO KLUKY
5090 Kč, Sportovní
...
BUBNOVACÍ TÁBOR Djembe
5190 Kč, Hudební
...
LDT AKATAM 2024
6500 Kč, Cyklistický
...
LDT Arneštovický mlýn 1.běh
8790 Kč, Adrenalinový
...
LETNÍ TÁBOR BÍLKOVICE 2024
4900 Kč, Pobyt v přírodě a turistika