• Adresa: V Lukách 1503, Český Brod, 282 01
  • Osoba: Jakub Vlach a Lukáš Novák
  • Email: info@thetriptofancy.cz
  • Telefon: 728 956 045 a 725 006 812
  • Web: www.thetriptofancy.cz
Sportovní

Cyklistický tábor Slovensko

  • Lokalita: Benešov, Středočeský kraj
  • Doporučený věk: 12-19
  • Místo konání:

Cyklistický tábor je součástí našich tradičních táborů na Slovensku, kde mimo cyklistického oddílu máme i zavedený oddíl vodácký a turistický. Cyklisté si užijí tábor stejně jako ostatní táborníci, ale díky kolu mají více příležitostí poznávat zajímavá místa ve vzdálenějším okolí. Délka jednotlivých vyjížděk závisí především na věku dětí, fyzické kondici a počasí. Cyklistický tábor má za cíl především posílit chuť dětí provozovat cykloturistiku - naučit se orientovat v mapě, naučit se starat o své kolo, naučit se rozložit si své síly. Celodenní výlet je prokládán přestávkami na odpočinek a jídlo, ale také na zastávku spojenou s prohlídkou zajímavých míst Tater. Cyklisté jsou rovněž zapojováni do běžného chodu tábora, občas je potřeba nařezat dřevo, uvařit si večeři, postavit si stan nebo donést vodu - důraz klademe na samostatnost, na našem táboře jste pány vy. Tábor je putovní - během osmi dnů vystřídáme tři různá tábořiště - zavazadla se převážejí dodávkou - není nutné mít nosič. Vzhledem ke svému charakteru je tábor určen pro děti a mládež od 12ti do 18ti let, pro zkušené i začátečníky, prostě pro ty, kteří chtějí strávit příjemných 8 dní s dobrou partou v přírodě, užít si drobných her uprostřed lesů, výletů, koupání, večerních táboráků a vůbec všeho, co k tomu patří. Našim dětem se snažíme přiblížit krásu pobytu v přírodě bez televize a internetu, mobilních telefonů, hlavní je chuť a ostatní je naučíme.

Ubytování:

Tábor je putovní, to znamená, že v jeho průběhu vystřídáme více tábořišť – zavazadla budou přepravována dodávkou. Samotné táboření bude zajištěno ve stanech bez podsady na tábořištích v Medzibrodě, ve Zvolenu a v Šášovském Podhradí. První a poslední tábořiště jsou vybavena sprchou. Sprchy na tábořištích jsou zpoplatněny (50 centů). Každé tábořiště je vybavené pitnou vodou na běžnou hygienu.

Stravování:

Na putovním táboře si budeme vařit na ohni (v případě deště na plynové bombě). Jídlo bude podáváno 4 krát denně / snídaně, oběd, svačina, večeře / Obědy se vzhledem k turistickým výpravám budou podávat převážně formou balíčků, které se budou skládat z obložených chlebů, ovoce, zeleniny, sušenky apod. Vzhledem k programu tábora není možné vařit teplé obědy.

Termín Kapacita Cena Cena/den
05. 08. - 12. 08. 2017(7 dní)
15 volných míst 2990 Kč 427 Přihláška

Podobné tábory

Pobytový tábor Čimelice 2024
  • 4190 Kč Bez zaměření
Příměstský tábor PRALES PRAHA 2024
  • 2950 Kč Bez zaměření

Program tábora

Program je rozložen na 8 dní, podrobný popis jednotlivých výletů naleznete na našich webových stránkách. Mimo cyklistiky nás čekají klasické i netradiční táborové hry, večerní táboráky či vodácké splutí řeky Hron. V ceně tábora jsou zahrnuty následující výlety a vstupy: Muzeum památníku SNP, jízda Čiernohronskou železnicou (úzkorozchodná trať), lesnický skanzen ve Vydrově, návštěva Predajnianských vodopádů, hrad Slovenská Lupča, dřevěný kostel v Hronseku (UNESCO), návštěva Zvolenu – Pancířový vlak, zámek a zřícenina Pustý hrad, zřícenina hradu Šášov a další. Samozřejmostí jsou večerní táboráky s kytarou, bojovky, zážitkové hry apod.

Další fotky

Doprava

Doprava bude organizována vlakem z Prahy. Možné je přistoupit kdekoliv na trase (Kolín, Pardubice, Česká Třebová, Olomouc, Vsetín, Valašské Meziříčí, aj.)

Poloha

GPS 48.7917 19.3522

Další z kategorie

...
Avengers III. - Infinity War
5000 Kč, S celotáborovou hrou
...
Harry Potter I.
5000 Kč, S celotáborovou hrou
...
Klasický tábor Náměšť
6590 Kč, S celotáborovou hrou
...
Jitřenka Bučovice z.s.
6600 Kč, S celotáborovou hrou
...
Percy Jackson a Olympané I.
5000 Kč, S celotáborovou hrou