• Adresa: Fričova 298, 251 65 Ondřejov
  • Osoba: Věra Bartáková
  • Email: bartakova.vera@seznam.cz
  • Telefon: 737 826 352
  • Web: http://mladez.astro.cz/?p2035
Astronomický

2018: Vesmírná odysea TRAPPIST 1

  • Lokalita: Rychnov nad Kněžnou, Východočeský kraj
  • Doporučený věk: 9-15
  • Místo konání: Zdobnice v Orlických horách

Astronomický a kosmonautický tábor v Orlických horách pořádáme letos už podesáté. Po těchto deset let jezdíme za hvězdami, tajemstvím vesmíru, krásnou přírodou a dobrodružstvím. A i když přírodu nadevše milujeme, dáváme přednost pevné střeše nad hlavou. Proto budeme již potřetí bydlet na chatě Hradečanka ve Zdobnici v Orlických horách, která se nám v předchozích letech velmi osvědčila.

V letošním roce se vydáme do systému TRAPPIST 1, kde budeme pátrat po nových životních formách a planetách vhodných k osídlení. Bude to velké dobrodružství, při kterém se budeme trochu bát, hodně se smát, ale hlavně, se dozvíme spoustu zajímavých i užitečných informací o blízkém i vzdáleném vesmíru.

Jméno pro letošní tábor jsme vybrali už loni, kdy astronomické kruhy rozvířila zpráva o cca 40 ly vzdáleném systému TRAPPIST-1, ve kterém bylo objeveno hned 7 planet srovnatelných se Zemí. Tři z nich se přitom nacházejí v tzv. obyvatelné zóně, což znamená, že by na nich teoreticky mohl vzniknout život. Uznejte, že takovou příležitost si Vesmírná odysea nesmí nechat ujít! Trappist-1 je tedy naší letošní celotáborovou hrou.

Tábor je opět 14 denní, ubytovaní jsme v chatě Hradečanka ve Zdobnici v Orlických horách. Pokoje jsou 2 až 4 lůžkové. V chatě je velká společenská místnost a jídelna, před chatou hrací a pozorovací louka a volejbalové hřiště, kousek za chatou začínají nekonečné louky a lesy s množstvím hub, borůvek a jahod. Místo jako stvořené pro naše potřeby.

Táborové vedoucí jsme si odchovali sami. Jsou jimi Katka, Honza, Standa, Tomáš a Ondra. Vaříme si sami a jde nám to stále lépe a lépe. Jsme sehraná parta, vedoucích i dětí, kteří se k nám rády vracejí. Nejvíce se však těšíme na nové členy naší stále se rozrůstající astronomické rodiny.

Termín Kapacita Cena Cena/den
11. 08. - 25. 08. 2018(14 dní)
4 volných míst 4500 Kč 321 Nemá online přihlášku

Podobné tábory

Koňský tábor v Náměšti
  • 8990 Kč Koňský

Program tábora

Náš táborový den je rozdělen do bloků, ve kterých střídáme astronomii, kosmonautiku a hry. Pokud naši táborníci chvíli sedí a nasávají nové informace, následuje nějaká pohybová hra, soutěž, nebo nějaká jiná aktivní činnost. Tradičně také do programu zařazujeme celodenní výlet, nejméně jedno celonoční pozorování, raketový den, několik nočních táborových her a samozřejmě táboráky. Když je velké horko, zajdeme se vykoupat k řece. Náš tábor žije a nikdo se tu nenudí. Na tábor za námi jezdí mnohé návštěvy - ti nejlepší přednášející astronomie a kosmonautiky, jaké známe. Ani letos to nebude jiné.

Další fotky

Doprava

Doprava na tábor je vlastní, ale v předchozích letech se nám dobře osvědčil systém před táborových kontaktů. Pokud má některý z rodičů potíže s dopravou svého dítka na tábor, poskytneme mu kontakt na rodiče jiného z táborníků. Děti díky tomu mají možnost jet z tábora či na tábor společně.

Poloha

Zdobnice v Orlických horách GPS 50.2403 16.4102

Další z kategorie