• Adresa: Tyršova 916 Třemošná
  • Osoba: Stanislav Kutheil
  • Email: info@ddmkamarad.cz
  • Telefon: 605247385
  • Web: www.ddmkamarad.cz
Army

Tichá křídla

  • Lokalita: Plzeň-sever, Západočeský kraj
  • Doporučený věk: 10-17
  • Místo konání: Letiště 404, Plasy 331 01

Chceš být nejlepší - přidej se k nám - my jsme nejlepší! Náš letecký tábor se koná přímo na letišti a je svým výjimečným programem jedinečný, a to i v rámci střední Evropy. Na všech dětských táborech je od nepaměti zavedený bodovací systém. Ten, kdo získá nejvíce kladných bodů, je odměněn. Zpravidla diplomem, odborkou, nebo nějakým předmětem, talismanem, vztahujícím se k tématu tábora. Na leteckém táboru je to samozřejmě vyhlídkový let a to ne ledajaký, ale hned historickým vojenským letounem, se kterým létali vojenští piloti za druhé světové války a který nalétal v bojových misích přes 700 operačních hodin, tedy skutečným warbidem.

Je to jedinečný tábor, ano, ale ne pro každého: fňukání a slzy jsou tu projevem slabosti. K táboru neodmyslitelně patří časný budíček, ranní rozcvičky, ranní mytí ve studené vodě, každý den je nabitý intenzivním programem. Bojové hry s laserovými zbraněmi, sebeobrana a boj z blízka, přístrojové potápění, slaňování. Po večerce noční hlídky, taktické výsadky ve tmě do neznámého terénu. Na leteckém táboru se neuděluji mínusové body, přesto se disciplinované chování považuje za samozřejmost, každý projev nekázně si hříšník hned na místě odklikuje. Hlavní programovou náplní leteckého-parašutistického tábora je tvrdý parašutistický výcvik a výuka pilotování letadel. Všech sedmdesát kluků a holek si musí splnit svůj povinný nálet. Nejdříve si děti nastudují táborovou leteckou příručku, ve které jsou shrnuty nejdůležitější informace ze základů aerodynamiky a mechaniky letu, navigace, meteorologie, stavby a konstrukce letadel, radiokorespondence a leteckých předpisů. Pak procvičuji let na leteckých simulátorech a když již mají dostatečnou představu o tom jak se letadlo řídí, usednou do kokpitu Cesny C-152 a pod dohledem instruktora sami provedou cvičný let. Instruktor s letounem odstartuje, pak předá malému letci řízení, ten odletí do pracovního prostoru na nácvik techniky pilotáže, po ukončení letové činnosti v prostoru se vrátí zpět a zařadí do letištního okruhu. V poloze finále instruktor převezme řízení a s letounem přistane.

Ve volném čase děti na táboře létají se svými RC modely, cvičí parkour, hrají NERF a hlavně se koupají v letištním bazénu.

Termín Kapacita Cena Cena/den
12. 07. - 21. 07. 2019(9 dní)
1 volných míst 5200 Kč 578 Přihláška

Podobné tábory

Taneční tábor Ambrozia 2024
  • 5490 Kč Taneční
Příměstský tábor PRALES Velké Popovice 2024
  • 2950 Kč Pobyt v přírodě a turistika
Divadelní Tábor Náměšť
  • 6590 Kč Divadelní

Program tábora

bojové hry s laserovými zbraněmi pilotování sportovních letadel Cesna C-150 sebeobrana a boj z blízka přístrojový potápěčský výcvik parkour NERF létání s RC modely

Další fotky

Doprava

na letiště rodiče přiváží děti zpravidla osobním vozem, nebo letadlem.

Video z tábora

Poloha

Letiště 404, Plasy 331 01 GPS 49.9227 13.3768

Zaměření tábora
Ubytování na táboře
Doprava na tábor

Další z kategorie