• Osoba: Jan Balík
  • Email: jan.balik@loukari.cz
  • Telefon: 736 444 249
  • Web: http://loukari.cz/

Loukaři

Říkáme si Loukaři. Jsme parta lidí, která celoročně připravuje program pro děti. Když jsme před čtyřiatřiceti lety začínali, pořádali jsme jeden třítýdenní letní tábor. Od té doby se naše činnost pořádně rozšířila.

Loukaři v současnosti připravují velké množství volnočasových aktivit pro děti i dospělé, mezi jinými dva třítýdenní letní tábory pro děti od 7 do 16 let, jeden pětidenní Babycamp pro děti do 6 let, týdenní lyžařský tábor a v průběhu roku každý měsíc alespoň jednu víkendovou či jednodenní akci.

Loukaři si říkáme proto, že své tábory děláme na zelené louce uprostřed lesů. Od roku 2003 jsme doma v Kadově. Všechny stavby jsme si znovu postavili sami ze dřeva a kamenů, ale žijeme si v suchu a teple. Díky vlastní studni máme pitnou vodu, která vede do pohodlných umývárek a kuchyně. Děti bydlí ve stanech s podsadou pod spolehlivými plachtami.

Není to hotel s pěti hvězdičkami, ovšem my bychom neměnili. Loukaření věnujeme hodně času. Ale nevadí nám to. Naopak, dost nás to baví. To je to hlavní a to se za těch třicet let ani trochu nezměnilo.

A do budoucna to nemáme v plánu měnit.

Na táboře. DOBRODRUŽSTVÍ. Společně se obvykle potýkáme s velkou nesnází, nad níž chceme vyzrát. HRY. Za ty roky jich máme opravdu hodně. Na družinky i jednotlivce, na louce, v lese, ve vodě, pod střechou, ve dne, v noci, na rychlost, na přemýšlení, na šikovnost, na sílu, na odvahu, na půl dne, na půl hodiny... ZÁBAVA. Kromě her sportujeme, zpíváme, koupeme se, vaříme v lese... PRÁCE. Staráme se o tábořiště. Chodíme pro dřevo, opravujeme drobné věci, udržujeme pořádek, pomáháme při vaření. JÍDLO. Je pětkrát denně a ve vší skromnosti je výborné. DRUŽINKY. Děti jsou po celý tábor rozdělené do družinek tak, aby spolu mohly soupeřit - v každé z nich jsou velcí, malí, kluci, holky. ATMOSFÉRA. Je klíčová. Navzdory soupeření děti se daří dosáhnout toho, že děti tvoří dobrou partu mezi sebou i s vedoucími. TÁBOŘIŠTĚ. Zelená louka obklopená lesy se zajímavým členitým terénem. STANY. S podsadou pro dvě osoby, plachty udržované, dokupované, funkční. STAVBY. Vlastnoručně postavené především ze dřeva, zděná budova žádná. Přesto funkční a pohodlné - kuchyň, víceúčelová jídelna, umývárky s možností teplé vody, společenská místnost a další. ZÁCHODY. Suché zbudované v lese, udržované v čistotě. SPORTOVIŠTĚ. Hřiště na volejbal/líný tenis/přehazku, fotbalák, basketbalový koš, pingpongáč a další sportovní nářadí. CIVILIZACE. Nedaleko leží obec Kadov, s níž vycházíme velice dobře. Nakupovat jezdíme do Blatné. VÍCE INFORMACÍ A FOTOGRAFIE NA WWW.LOUKARI.CZ

Tábory

Loukaři

Říkáme si Loukaři.

5950 Kč
Loukařský Zimní tábor 2017

Již tradiční loukařský zimní tábor proběhné znovu na naší oblíbené chalupě Voláč - kousek od Strážného v Krkonoších.

5200 Kč
Loukaři tábor 2015

DOBRODRUŽSTVÍ.

4390 Kč

Podobné organizace

...
Channel Crossings s.r.o.
Jazyková agentura Channel Crossings je na trhu již od roku 1993.
...
Farma U Potoka
zemědělská výroby pořádání sportovních a kulturních akcí .
...
Martin Vojtěch - Táborová jízda
Organizujeme tradiční letní dětské tábory s celotáborovou hrou.