• Adresa: Zlatá Olešnice 3, 468 47 Zlatá Olešnice
  • Osoba: Marek Hammerschmied
  • Email: prihlasky@sptlomnice.net
  • Telefon: 606384400
  • Web: http://www.sptlomnice.net
S celotáborovou hrou

Letopisy Narnie: Les, Sníh a pan

  • Lokalita: Chrudim, Východočeský kraj
  • Doporučený věk: 6-16
  • Místo konání:

Když na tábořišti v Tallhoferově dole odemkneš těžkým, železným a léty zčernalým klíčem starý sklad, který se krčí vzadu za Hradem a podaří se Ti přestěhovat, nebo přelézt všechny staré krámy a harampádí, které se tam hromadí už od doby zmizení sester Tallhoferových, zjistíš, že v temném koutě stojí obrovská, starobyle vyřezávaná skříň. V ní visí spousta kabátů, kožichů a odložených kostýmů z minulých táborů. Vidíš? Támhle visí hříva lva Alexe, hned vedle klobouku a opasku s revolverem doktora Indiany Jonese a o kus dál na ramínku andělská svatozář a čertí rohy. Nikdo však netuší, že to není jen tak obyčejný šatník. Zkus protáhnout ruku skrz všechno to oblečení a nahmatat zadní stěnu. Cože? Říkáš, že tam žádná není? To je přece nesmysl! A nebo není? Rozhrneš si úzkou mezírku, jen tak tak, že se skrze ní protáhneš a prodíráš se hlouběji do skříně. Zadní stěna skutečně nikde, jenom tma. Brrr! Najednou se všude kolem ochladilo, jako když otevřeš mrazák se zmrzlinou. Rozhrneš poslední překážku. Na dlani cítíš, že to není oblečení, ale spíš to připomíná jehličí. A kolem se najednou začne šířit denní světlo. Protřeš si oslněný zrak a vyjeveně koukáš kolem sebe. Tohle přece vůbec není náš tábor! Všude kolem leží závěje sněhu a uprostřed lesa stojí zářící lucerna.

kralovnaMáš pravdu. Ta skříň je kouzelná a dá se skrze ní projít do světa zvaného Narnie. Nevím, jestli už jsi o ní někdy slyšel, tak alespoň krátce. Narnii nemůžeš najít na glóbusu, takže vlastně vůbec nikdo neví, kde leží. Je to země v níž můžeš vidět věci, kterým Tvoje oči nebudou chtít uvěřit. Zvířata tu spolu mluví jako lidé, v lesích běžně potkáš fauny a kentaury, po pastvinách pobíhají jednorožci, na pobřeží oceánu se opalují mořské panny s nyádami, v horách kutají sluje trpaslíci a gnómové a v noci se ze stínů noří vlkodlaci, obři, minotauři a skřeti. Až do nedávna udržoval mír a rovnováhu v celé Narnii moudrý lev Aslan, jenže ten teď kamsi zmizel. Jeho nepřítomnosti hned využila Bílá čarodějnice ze severu a rozpoutala velkou sněhovou bouři, v jejímž stínu se nepozorovaně blíží armáda zlých sil. Magie Bílé čarodějnice je natolik mocná, že kdo spolkne jedinou sněhovou vločku, stává se okamžitě jejím otrokem.

Slyšíš? Rolničky! Ze stínu lesa vyjíždí na saních tažených párem běloušů překrásná paní oděná do sněhobílých jiskřících šatů. Koně zastavují těsně před Tebou a nemůžeš se ani hnout. Tvoje oči jsou jako přikované vší tou nádherou. Paní v bílém se usmívá a rukou ukazuje, abys šel blíž k ní: „Pojď, sedni si ke mně do saní, určitě je Ti zima a já tu mám vynikající horké kakao.“ Má pravdu, doopravdy tu není nejtepleji. Ještě dříve než si to uvědomíš, už se Tvoje nohy daly do pohybu. Zbývá posledních pár kroků. KRRRR! V tom se najedou ozve zapraskání, hukot a svistot a následuje mohutné zadunění. BUM!!! Sáně mizí v oblaku zvířeného sněhu. Těsně vedle Tebe spadl strom. „Utíkej! Sem ke mně! Pospěš si!“ Slyšíš jak na Tebe z lesa kdosi tiše volá. Teď je to na Tobě. Musíš se rychle rozhodnout. Otáčíš se a brodíš se závějí k okraji lesa. Snažíš se zahlédnout kdo je ten tajemný cizinec. Jak se blížíš, rozeznáváš tmavou siluetu. To přece není člověk! To je bobr! „Pan Bobr, kdybyste dovolil, abych se představil“ promluvilo to zvíře a natahuje k Tobě pracku. Překvapeně mu podáváš ruku, ale ještě dříve než ze sebe stihneš vykoktat svoje jméno, přerušuje naléhavě pan Bobr: „Na formality teď není čas! Musíme si pospíšit. Narnie je ve velkém, opravdu velkém nebezpečí!“ A to už spolu míříte k řece. „Právě jste unikl před jistou záhubou!“ povídá pan Bobr. „Jistě! Málem mě zabil padající strom.“ Opáčíš možná trochu sarkasticky. Pan Bobr okamžitě odpovídá: „O tom nemluvím! Mám na mysli Bílou čarodějnici ze severu. Málem si z vás udělala otroka. Ještě toho o Narnii moc nevíte! Ale teď pojďte. Támhle v té přehradě už můžete vidět můj bobří hrad. Zbytek vám povím až doma v teple.“

Co Ti řekne pan Bobr? Co na to Bílá Čarodějnice? Kam zmizel lev Aslan? A co král Jelimán? Dozvíš se už letos v

Termín Kapacita Cena Cena/den
12. 07. - 26. 07. 2014(14 dní)
4 volných míst 2950 Kč 211 Přihláška

Podobné tábory

Herecký tábor Ambrozia 2024
  • 5490 Kč Divadelní

Program tábora

Velká etapová hra, koupání, tábornické dovednosti.

Doprava

Bus z Liberce, Jablonce, Turnova, Jičína, Hradce aj.

Poloha

GPS 49.9156 15.7681

Zaměření tábora
Ubytování na táboře
Doprava na tábor

Další z kategorie

...
Doktora! Najděte doktora!
4190 Kč, S celotáborovou hrou
...
Tábor KOKOS 2024
6000 Kč, Pobyt v přírodě
...
Robin Hood
4600 Kč, Adrenalinový
...
Klasický tábor Náměšť
6590 Kč, S celotáborovou hrou
...
Toy Story I.
4700 Kč, S celotáborovou hrou
...
Harry Potter I.
5000 Kč, S celotáborovou hrou
...
Tábor u koní
6499 Kč, Koňský