• Adresa: Fričova 298, 251 65 Ondřejov
  • Osoba: Věra Bartáková
  • Email: bartakova@astro.cz
  • Telefon: 737 826 352
  • Web: http://www.astro.cz/clanek/6111
Astronomický

2014: Vesmírná odysea

  • Lokalita: Rychnov nad Kněžnou, Východočeský kraj
  • Doporučený věk: 10-16
  • Místo konání:

Astronomicko-kosmonautický tábor pod záštitou České astronomické společnosti v nádherné krajině Orlických hor s ideálními pozorovacími podmínkami a profesionálním týmem zkušených vedoucích.

Ubytování v Chalupě Polesí je na výborné úrovni. Chalupa je po celkové rekonstrukci, takže nám skvěle slouží pro všechny naše táborové aktivity. K výbavě patří tři velkorozměrové televize (využívané na přednášky, promítání filmů, práci se stellariem, ale také na astrokufr, astroriskuj atd.), pingpongový stůl a šipky (využívané hlavně o poledním klidu). Máme k dispozici dvě klubovny, takže můžeme promítat prezentace pro začátečníky a pokročilé odděleně, aby se s námi nikdo nenudil.

V blízkosti chalupy se nachází horská říčka. Máme se tedy za horkých letních dnů kde ochladit. Přímo v areálu se nachází ohniště pro táboráky a naše pozorovací louka.

Stravujeme se „sami“. Ne že by si přímo vařili sami táborníci, na to nám ani nemůže zbýt v nabitém programu čas. O naše žaludky se stará vlastní (profesionální) kuchařka a na nákupy si jezdíme do blízkého Rychnova nad Kněžnou.

Zbývá už jen dodat, že Chalupa Polesí rozšířila své ubytovací možnosti a tak rádi mezi sebou přivítáme další nadšené zájemce o astronomii a kosmonautiku. Stačí mít chuť vyzkoušet něco nového a strávit velmi aktivních 14 dní v partě prima lidí a v krásné přírodě Orlických hor.

Termín Kapacita Cena Cena/den
09. 08. - 22. 08. 2014(13 dní)
10 volných míst 4500 Kč 346 Přihláška

Podobné tábory

Šermířský tábor Náměšť
  • 6590 Kč Sportovní
Letní Ambroziáda u moře 2024
  • 10990 Kč Tábor u moře

Program tábora

Hlavní náplní tábora jsou odborné přednášky zaměřené na astronomii a kosmonautiku, ale také hromada her zaměřená na procvičení získaných znalostí. Vůbec nevadí, že vaše dítko dosud o astronomii nic neví. My ho to naučíme. Stačí když se s sebou vezme nadšení a touhu poznávat souhvězdí a planety okolo nás. Pro chvíle odpočinku od aktivní zábavy nebo na deštivé dny máme připravenu zásobu filmů, ať už dokumentárních, zaměřených na naše oblíbená témata, nebo prostě oddechových. Novou tradicí se na našich táborech stala návštěva lanového centra, takže ani ta nás letos nemine. A zapomenout nesmíme ani na zvané hosty, kteří za námi jezdí s vlastním programem - přednáškou, pozorováním a pod.

Další fotky

Poloha

GPS 50.2193 16.4659

Zaměření tábora
Ubytování na táboře
Doprava na tábor

Další z kategorie