• Adresa: Albrechtice u Rýmařova 30, 79351 Břidličná
  • Osoba: Mgr. Tereza Bělíková
  • Email: usedlost.jasanka@seznam.cz
  • Telefon: 725969527
  • Web: www.usedlost-jasanka.cz
Koňský

Léto na Jasance

  • Lokalita: Bruntál, Severomoravský kraj
  • Doporučený věk: 6-15
  • Místo konání: Usedlost Jasanka

Nabízíme rodinný tábor plný nevšedních zážitků nejen v koňském sedle s partou skvělých lidských i zvířecích kamarádů.

Tábor je umístěn v prostorách staré zemědělské usedlosti uprostřed krásné krajiny Nízkého Jeseníku v malé, klidné vesničce Albrechtice u Rýmařova. Děti jsou obklopeny nejen přírodou, ale i domácími zvířaty - koňmi, kočkami, psy, kozami.

Program tábora vychází vždy z celotáborové tematické hry a tvoří ho aktivity a hry v přírodě zaměřené na rozvoj týmové spolupráce, tvořivé aktivity (výtvarné a hudební), dramatické dílny, vzdělávací aktivity - ekovýchova, chovatelství a trenink zvířat(trenink pomocí odměn - jednoduché agility, triky, přirozená komunikace - pozorování koní na pastvině, vodění, následování, postávání na pastvině bez snahy ovlivňovat koně) a jízda na koni. Kvalitní program připravujeme a realizujeme zodpovědně jako odborníci na chov koní, etologii a přírodní vědy a jako zkušení pedagogové a výtvarníci. Každý táborový turnus realizují vždy zkušení vedoucí.

Učíme děti základům jízdy na koni a základy práce ze země, děti si vyzkouší také voltižní cviky. Výukou a kontaktem s koňmi tráví denně přibližně 2 hodiny. Děti na koních jezdí denně a systematicky zdokonalují své jezdecké dovednosti. Naši čtyři koně – Beta, Sahir plemene hucul, Kerina -anglický plokrevník a Tim - český teplokrevník jsou pro svoji klidnou a přátelskou povahu vhodní pro práci se všemi dětmi. Pro starší a zkušenější děti máme k dispozici klisnu Noru - hucul. Klademe důraz na to, aby děti pochopily dynamiku stáda, potřeby koní, aby se uměly na svět dívat očima koní, proto se zaměřujeme na pozorování chování koní ve stádě. Dále se snažíme děti seznámit s různými metodami práce ze země, aby děti pochopily proces, jakým se koně učí nové cviky, jak se cítí v průběhu jednotlivých interakcí a jak můžeme využít tyto metody ke změně chování, která nám i koním působí problémy.

Děti se učí jezdit v přírodní jízdárně, vyjdeme s nimi i ven na vyjížďky. Starší, zkušení jezdci si mohou vyzkoušet i lehčí skoky. Všechny čeká společný celodenní výlet.

Na konci tábora děti zahrají rodičům divadelní představení tematicky spojené s celotáborovou hrou a předvedou ukázku jízdy na koni.

https://www.youtube.com/watch?v6867GQxiAdAfeatureyoutu.be

Termín Kapacita Cena Cena/den
09. 07. - 16. 07. 2017(7 dní)
6 volných míst 3800 Kč 543 Nemá online přihlášku
23. 07. - 30. 07. 2017(7 dní)
8 volných míst 3800 Kč 543 Nemá online přihlášku

Podobné tábory

BUBNOVACÍ TÁBOR Djembe
  • 5190 Kč Hudební

Další fotky

Doprava

vlastní

Poloha

Usedlost Jasanka GPS 49.9061 17.3303

Zaměření tábora
Ubytování na táboře
Doprava na tábor