• Adresa: Olympijská 1912/2
  • Osoba: Martina Nováková
  • Email: martina@spafi.org
  • Web: http://www.spafi.org/news/prazske-fimove-prazdniny-2015/
Příměstský

Pražské filmové prázdniny

  • Lokalita: Hlavní město Praha, Praha
  • Doporučený věk: 11-18
  • Místo konání:

Společnost Přátel Animace a Filmu – SPAFi, o.s. pořádá již pátý ročník příměstského denního tábora Pražské Filmové Prázdniny pro děti a mládež ve věku od 12 do 18 let.

Tábor bude probíhat od 11. do 24. července, denně mezi 9:00 a 18:00 hodinou v Praze, ve školícím centru SPAFi a areálu Strahovských vysokoškolských kolejí i přilehlých sportovních zařízení. Jedná se již o 5. ročník úspěšného projektu. Letos chceme nabídnout více odborných zážitků z filmového a televizního prostředí, ke kterým se běžně člověk nedostane a v případě velkého zájmu i druhý turnus během prázdnin.

Během prázdninového filmového soustředění budou mít účastníci možnost se seznámit s filmovým prostředím, nahlédnout do technologie výroby filmu, vyzkoušet si různorodé aktivity, včetně výuky a aplikace postprodukčních programů a tím smysluplně vyplnit volný čas o prázdninách.

Díky zkušeným lektorům akademie SPAFi a našim rozsáhlým kontaktům ve světě filmu jsme schopni zajistit výjimečnou kvalitu vzdělávacích aktivit a zároveň účastníkům soustředění nabídnout zajímavou a zábavnou formu trávení volného času. Formou hry a soutěže bude dětem sdělováno mnoho informací o české filmové tvorbě, českém videoherním průmyslu, ale i o světové tvorbě v nových médiích. Pro účastníky Pražských Filmových Prázdnin zorganizujeme návštěvu Barrandovských filmových studií, filmových klubů, a také nabídneme možnosti pohybového vyžití díky vynikající lokalitě naší filmové školy na Strahově.

Další část náplně programu budou tvořit besedy s herci, kaskadéry, filmovými tvůrci a maskéry, promítání filmů spojená s názorným výkladem a popisem jednotlivých prvků postprodukčního procesu či výroby triků a speciálních efektů. Veškeré tyto aktivity organizujeme ve vlastních prostorách akademie – vybaveném filmovém studiu, učebnách, klubovně a promítacím sále.

Kromě zábavy se dospívající zúčastní praktické části výuky, což je široké spektrum speciálně rozvíjejících cvičení, která se zaměřují především na posílení jejich komunikačních schopností včetně znalostí angličtiny a práce v týmech. Všichni účastníci se zapojí do jednotlivých výrobních rolí, kde pod vedením lektorů natočí studentský krátký film či video artklip. Každý bude mít možnost si vyzkoušet filmovou technologii k natáčení svých vlastních krátkých filmů ve skupinkách po několika účastnících. Poté se společně s vyučujícími budou věnovat postprodukci natočeného materiálu – střihu, nazvučení filmu, a vyzkouší si také dabing do jiného jazyka, atd.

Výtvory z minulého ročníku v rámci zadání reklamního spotu na Pražské Filmové Prazdniny, vytvořili produkční týmy Roberto Friends Production a Doublecore Studios:

https://www.youtube.com/watch?v4ti_TMQODFcfeatureyoutu.be

https://www.youtube.com/watch?vIsdNYTqCdek

Zbylou část programu pak zajišťuje teambuildingová agentura Adventure, organizující zábavu nevšedními hrami a soutěžemi. Aktivity jsou zaměřené na celou škálu znalostí a dovedností (postřeh, paměť, rychlost, výdrž, logické myšlení atd.), snažíme se tak dosáhnout rovnováhy, aby tak každý měl šanci v něčem vyniknout. Spolupracujeme s Adventure již několik let a účastníci PT jsou vždy nadšeni. Díky množství rozličných doplňků jsou hry vždy zajímavé a nezůstávají stereotypní.

Termín Kapacita Cena Cena/den
11. 07. - 24. 07. 2015(13 dní)
10 volných míst 5550 Kč 427 Přihláška

Podobné tábory

Robin Hood
  • 4600 Kč Adrenalinový

Program tábora

Denní rozvrh: 9.00 – 9.30 – příchod (ranní program) 9.30 – 10.45 – hlavní program 10.45 – 11.00 – svačina 11.00 – 12:30 – pokračování hlavního programu 12.30 – 13.30 – oběd 13.30 – 14.00 – polední odpočinkový program 14.00 – 16.00 – hlavní program 16.00 – 16.15 – svačina 16.15 – 18.00 – večerní program Vzhledem k organizaci exkurzí ve filmovém a televizím prostředí je změna programu v rámci běhu PT předem vyhrazena, předem děkujeme za pochopení.

Další fotky

Doprava

Doprava individuální v dobré dostupnosti MHD, zast. bus 143 Koleje Strahov, popř. Stadion Strahov bus 176, 191.

Video z tábora

Poloha

GPS 50.0819 14.3931