• Adresa: Starodubečská 401/36, 107 00 Praha 10 - Dubeč
  • Osoba: Kateřina Poláková
  • Email: vodackytabor@sdhdubec.cz
  • Telefon: 605444986
  • Web: www.sdhdubec.cz
Vodácký tábor

Vodácký tábor mladých hasičů

  • Lokalita: Písek, Jihočeský kraj
  • Doporučený věk: 10-17
  • Místo konání:

Náš vodácký tábor umožňuje mládeži (10 – 17 let) trávit volný čas a jistým způsobem i formovat své zájmy. Na vodácký tábor tradičně jezdíme prvních čtrnáct dní v červenci. Letos odjíždíme 30.06.2018 a vracíme se 14.07.2018. Termín odjezdu a příjezd vždy určujeme s ohledem na termín předávání vysvědčení a taktéž ho vždy směrujeme na víkendový den s přihlédnutím k možnosti rodičů dítě na tábor vypravit či si ho z tábora vyzvednout.

Místem konání tábora jsou Jižní Čechy, přesněji řečeno, sjíždíme řeku Otavu. Začátek našeho putování je v kempu Annín, dále v kempu Dobršín, následně pokračujeme do Střelských Hoštic a naše poslední stanoviště je v Kestřanech.

V průběhu 14 dní na řece Otavě se všichni účastníci tábora naučí sjíždět řeku na kanoi či raftu, budou seznámeni s nebezpečím, které jim na vodě hrozí, a také s tím, jak zvládat zdraví ohrožující situace. Je sice pravdou, že je náš tábor specializovaný vodní turistiku, ovšem z dlouholetých zkušeností víme, že je třeba děti seznamovat s tím, jak se chovat k přírodě, jakých zásad je třeba se držet při pobytu v ní. Dále se nevyhneme konfrontaci s různými druhy počasí a tím pádem budou děti poučeny, jakým způsobem zvládat situace právě za nepřízně počasí i na vodě.

Jednotlivé hry a aktivity, které na táborech provozujeme, jsou zacíleny na rozvíjení zálib dětí, osvojování si zásad týmové práce, zlepšování fyzické zdatnosti dětí a samozřejmě na vhodné a zábavné trávení letních prázdnin. Našim hlavním záměrem je totiž ukázat dětem, jakým způsobem lze trávit volný čas, což slouží mimo jiné jako drogová prevence. Dále se děti na táboře učí samostatnosti a to je jedna z velice podstatných částí jejich přípravy na budoucí život.

Nedílnou součásti našeho tábora je již několik let přednáška o hasičské prevenci a seznámení s výzbrojí a výstrojí, názorná ukázka zásahu, a také možnost dětí vyzkoušet si, jak vše funguje. Zástupci SDH Dubeč tímto rozšiřují znalosti dětí a dávají jim další podnět k utváření zálib.

Termín Kapacita Cena Cena/den
30. 06. - 14. 07. 2018(14 dní)
30 volných míst 4800 Kč 343 Přihláška

Podobné tábory

Tábor u koní
  • 6499 Kč Koňský
Easy English Camp Náměšť
  • 8990 Kč Jazykové

Program tábora

Celými 14 dny na táboře nás též provází celotáborová hra rozdělená do jednotlivých etapových her. Letošní hra má název Letem filmovým světem a zavede nás do všem dobře známých filmových trháků.

Další fotky

Doprava

Autobusová doprava je zajištěna z parkoviště u ZŠ Praha - Dubeč na první tábořiště v kempu Annín. Následně se vracíme opět autobusem z posledního tábořiště (louka v Kestřanech) na to samé místo, tedy na parkoviště k ZŠ Praha-Dubeč.

Video z tábora

Poloha

GPS 49.2902 13.7553

Zaměření tábora
Ubytování na táboře
Doprava na tábor

Další z kategorie

...
Vodácký tábor - Expedice Vltava
6990 Kč, S celotáborovou hrou
...
Vodácký putovní tábor na řece Vltavě
5500 Kč, Vodácký tábor
...
Putovní tábor kolo-loď
6150 Kč, Vodácký tábor
...
Cyklistický tábor v Braníku
4300 Kč, Cyklistický
...
Inline vodácký tábor v Troji
4500 Kč, Vodácký tábor
...
Vodácký příměstský tábor Braník
4500 Kč, Vodácký tábor
...
Příměstský tábor paddleboard Praha
4500 Kč, Vodácký tábor