• Adresa: Albrechtice u Rýmařova 30, 79351 Břidličná
  • Osoba: Mgr. Tereza Bělíková
  • Email: usedlost.jasanka@seznam.cz
  • Web: www.usedlost-jasanka.cz, https://www.facebook.com/Usedlost-Jasanka-228416980596422/
Koňský

Léto na Jasance

  • Lokalita: Bruntál, Severomoravský kraj
  • Doporučený věk: 8-13
  • Místo konání:

Nabízíme komorní tábor plný nevšedních zážitků nejen v koňském sedle s partou skvělých lidských i zvířecích kamarádů.

Vyslyšte volání zázračné krajiny plné svobodných zvířat a lidí, kde se plní všechny sny a kde se z obyčejných věcí stávají ty nejcennější poklady. Vydejte se ji hledat na hřbetě mluvících koní, mezi jejichž ušima se zrcadlí tento nový svět.

- naučíš se být nenápadným pozorovatelem stáda domácích koní, který dokáže sledovat jejich, jejich vzájemnou komunikaci i reakce na podněty z okolí a odhadovat jejich aktuální emoce a potřeby

- dozvíš se hodně informací o životě divokých koní, které ti napoví, jakým způsobem chovat a vést domácího koně, aby se v něm mohl probudit jeho divoký bratr a naplnit ty nejniternější potřeby

- budeš trávit hodně času v přítomnosti koní, strávíš s nimi klidné chvilky během pasení, objevování zajímavostí na pastvině, drbání, čištění, ale také chvíle, kdy se budete učit vzájemné spolupráci, souhře a synchronizaci v pohybu

- pochopíš, jak se koní učí nové věci, vyzkoušíš si trenik pomocí pozitivního posilování, budeš schopný odhadnout, jak se kůň cítí během vzájemných interakcí a dozvíš se, jak můžeme tuto metodiku využít ke změně problémového chování koní

- a samozřejmě budeš každý den jezdit na koních, budeš se učit vzájemné souhře používáním drobných pohybů a změn energie svého těla, dechu a přenosu váhy, budeš sledovat svoje emoce, očekávání, požadavky a naučíš se s nimi pracovat a zpracovávat je tak, aby ti nenarušovaly vzájemný vztah s koněm.

Tábor je umístěn v prostorách staré zemědělské usedlosti uprostřed krásné krajiny Nízkého Jeseníku v malé, klidné vesničce Albrechtice u Rýmařova. Děti jsou obklopeny nejen přírodou, ale i domácími zvířaty - koňmi, kočkami, psy, kozami.

Ubytování je zajištěno v teepee, v objektu je vybudováno venkovní sociální zařízení. Děti mají přístup do domu, kde je další zázemí, sprcha a záchod.

K programovým aktivitám využíváme stodolu.

Program tábora vychází vždy z celotáborové tematické hry a tvoří ho aktivity a hry v přírodě zaměřené na rozvoj týmové spolupráce, tvořivé aktivity (výtvarné a hudební), dramatické dílny, vzdělávací aktivity - ekovýchova, chovatelství a trenink zvířat(trenink pomocí odměn - jednoduché agility, triky), pozorování koní na pastvině, vodění, následování, postávání na pastvině bez snahy ovlivňovat koně) a jízda na koni.

Učíme děti základům jízdy na koni a základy práce ze země, děti si vyzkouší také jednoduché voltižní cviky. Výukou a kontaktem s koňmi tráví denně přibližně 2 hodiny. Děti na koních jezdí denně a systematicky zdokonalují své jezdecké dovednosti. Naši čtyři koně – Beta, Sahir plemene hucul, Kerina -anglický plokrevník a Tim - český teplokrevník jsou pro svoji klidnou a přátelskou povahu vhodní pro práci se všemi dětmi. Klademe důraz na to, aby děti pochopily dynamiku stáda, potřeby koní, aby se uměly na svět dívat očima koní, proto se zaměřujeme na pozorování chování koní ve stádě. Dále se snažíme děti seznámit s různými metodami práce ze země, aby děti pochopily proces, jakým se koně učí nové cviky, jak se cítí v průběhu jednotlivých interakcí a jak můžeme využít tyto metody ke změně chování, která nám i koním působí problémy.

Děti se učí jezdit v přírodní jízdárně, vyjdeme s nimi i ven na vyjížďky. Vzhledem ke stáří našich koní jezdíme převážně v kroku. Všechny čeká společný celodenní výlet s koňmi.

Tábor je určen pro děti od 8 do 13 let.

Vzhledem k tomu, že se zabýváme treninkem koní pomocí odměn (pozitivní posilování, klikr trenink, Connection training) může být tábor příležitostí pro mládež ve věku 14 až 18 let. Pro ně nabízíme účast na táboře, která se skládá částečně z pomoci s voděním dětí, zejména na procházkách v přírodě a učením se této metody, převážně ze země.

Termín Kapacita Cena Cena/den
04. 07. - 11. 07. 2020(7 dní)
5 volných míst 4000 Kč 571 Nemá online přihlášku
15. 08. - 22. 05. 2020(85 dní)
8 volných míst 4000 Kč 47 Nemá online přihlášku

Podobné tábory

Herecký tábor Ambrozia 2024
  • 5490 Kč Divadelní
Influencerský tábor
  • 6990 Kč Filmový
Percy Jackson a Olympané I.
  • 5000 Kč S celotáborovou hrou

Další fotky

Poloha

GPS 49.9062 17.329

Zaměření tábora
Ubytování na táboře

Další z kategorie

...
Tábor u koní
6499 Kč, Koňský
...
Koňský tábor v Náměšti
8990 Kč, Koňský
...
Tábor u koní
2800 Kč, Koňský
...
Letní tábor u koní 2024
3900 Kč, Koňský