• Adresa: Vltavská 316, 252 07 Štěchovice, Praha - západ
  • Osoba: Jakub Čanda, předseda výboru
  • Email: profilis@seznam.cz
  • Web: www.profilis.cz

PROFILIS, z.s.

Náš spolek byl původně založen podle zákona č. 83/1990 Sb. jako občanské sdružení se sídlem ve Štěchovicích, v němž se sdružují zástupci všech sociálních vrstev k poskytování obecně prospěšných činností v oblasti sociálních služeb, kulturní činnosti, ochrany životního prostředí a integrace zdravotně postižených občanů do každodenního života společnosti. V lednu 2014 v souladu s novým občanským zákoníkem jsme změnili náš status z občanského sdružení na spolek. Následně v roce 2015 došlo k další změně a 22.9.2015 byl registrován náš nový spolek PROFILIS, z.s., který dále pokračuje v činnostmi zaměřených na děti a mládež.

Naše práce je možná z velké části díky finanční a materiálové podpoře mnoha lidí, fyzických i právnických osob. Pro naši činnost nacházíme pochopení a podporu státních institucí a především podnikatelských subjektů. Nebýt této široké podpory, nebyla by činnost spolku v takovém rozsahu možná.

Jsme rádi, že jsou lidé, kteří se zajímají o tuto problematiku a kterým život dětí a zdravotně postižených občanů není lhostejný.

Účel a cíle spolku

Účelem spolku je vykonávat činnost se zaměřením na děti a mládež, poskytovat volnočasové aktivity a činnosti v rámci prevence společensky nežádoucích jevů se zaměřením na děti a mládež, spolupracovat s poskytovateli sociálních služeb a dalšími spolky s podobným účelem.

Organizace činností a akcí v rámci prevence společensky nežádoucích jevů se zaměřením na děti a mládež.

Pořádání táborů pro děti a mládež

Podílení se na pořádání kulturních a společenských akcí pro děti a mládež.

Spolupráce s poskytovateli sociálních služeb a podílení se na sdružování dětí a mládeže s uživateli sociálních služeb (osoby se zdravotním či mentálním postižením, senioři, ...)

Spolupráce s dalšími spolky a organizacemi, které mají stejný či podobný účel, především pak zaměření se na akce pro děti a mládež.

Letní dětské tábory Štěchovice, které pořádáme jsou tábory ve Středočeském kraji, především v Rekreačním středisku Věšín u Rožmitálu pod Třemšínem nedaleko Příbrami. Tyto tábory fungují od roku 2003 a jsou vždy zaměřeny na nějaké téma, ať už historické, fantasy či úplně smyšlené. V roce 2003 jsme nastartovali sérii táborů u obce Bělá pod Bezdězem s tématem Harry Potter. Další roky jsme lokalitu různě měnili, především abychom byli blíže Štěchovicím. Spolupracovali jsme s RS Vestec u Hříměždic, RS Růžená, RS Hrachov či RS Varvažov, ale nejvíce nás upoutalo rekreační středisko Věšín u Rožmitálu pod Třemšínem, které patří společnosti Rekreace Brdy. Spolupráce s tímto střediskem se nám velice líbila a dokonce jsme jednou využili jejich nabídky uspořádat tábor v jejich penzionu Nesvačily (LT 2013 Mafie). Každopádně v RS Věšín proběhlo nejvíce našich táborů, jelikož je zde nejkomfortnější ubytování, okolí a prostředí, které vyhovuje našim hrám a příběhu, ale především skvělý personál a služby. OBECNÉ INFORMACE O TÁBOŘE - naše tábory jsou zaměřeny na děti od 6 do 16 let - délka trvání táborů bývá 14 dní - organizátorem těchto táborů je zapsaný spolek PROFILIS, z.s. - kapacita tábora se pohybuje od 40 do 60 dětí - lokality tábora se celkem pravidelně mění, ale ubytování je vždy v chatkách (pro 4 - 5 osob) - cena tábora se mění v souladu s nárůstem ceny za služby a ubytování - cca 4.900,- Kč - doprava na tábor i z tábora je vlastním dopravním prostředkem - stravování nám zajišťuje majitel objektu (strava 5x denně - snídaně, svačina, oběd, svačina, večeře) Naše tábory bývají vždy tématické, tzn. že se zcela podžizují celotáborové hře, která je vždy zaměřena na nějaké téma (Harry Potter, Pán prstenů, Piráti z Karibiku, Mafia, Star Wars, Antické Řecko, ...). Každý rok si děti ještě před táborem připravují část převleku či kostýmu k danému tématu (kouzelnické hábity, řecké tuniky, středověké roby, roucha rytířů Jedi, kovbojské, mafiánské či pirátské obleky). Velkou část převleku pak pro ně chystá přímo tábor. Takto oblečeni sice nechodíme po celou dobu tábora, ale minimálně jedenkrát denně (na nástup), také při slavnostních příležitostech (různá vyhlášení) a pokud to vyžaduje celotáborová hra. Naše tábory často připomínají jedno velké dvadelní představení. (také kvůli častým hraným scénkám ze strany vedoucích)

Tábory

LT 2021 Pirátské Legendy

Tábor pořádá spolek PROFILIS a proběhne v rekreačním středisku Hutě Resort nedaleko Rožmitálu pod Třemšínem (okres Příbram) v krásné krajině brdských lesů.

6000 Kč
LT 2019 Mýty a legendy severu

Tábor pořádá spolek PROFILIS a proběhne v rekreačním středisku Věšín nedaleko Příbrami v krásné krajině brdských lesů.

5500 Kč
Mafie: Příběh z podsvětí

Tábor pořádá spolek PROFILIS a proběhne v rekreačním středisku Věšín nedaleko Příbrami v krásné krajině brdských lesů.

5300 Kč
Hvězdné Války: Stará Republika

Tento tábor se uskuteční, jako v letech minulých, v rekreačním středisku Věšín u Romžitálu pod Třemšínem nedaleko Příbrami, které se nachází v krásné zalesněné krajině brdských lesů, kde jsou k vidění skály, rybníky, lesy i louky - což je ideální prostředí pro táborové hry.

5000 Kč

Podobné organizace

...
LT CAMP, z.s.
Každoroční pořádání stanového letního dětského tábora s mezinárodní účastí.
...
DĚTSKÝ SLAVÍK z.s.
Od roku 1993 Letní Herecká Škola připravuje děti pro film, TV, reklamu, dabing, koncerty, divadlo, muzikál a živé zábavné pořady.
...
Dům dětí a mládeže Na Výstavišti, Mladá Boleslav, Husova 201
Naše činnost je zaměřena především na nabídku volnočasových aktivit pro děti a mládež.